MAYAKÖY ORGANİK TAM SİYEZ EKMEĞİ 400 Gr.

Mayaköy Organik Siyez Ekmeği 400 g; hamurdan hamur ayrılarak çoğaltılan gerçek yıllanmış ekşi hamur mayası,%100 ORGANİK SERTİFİKALI SİYEZ buğdayı, kaya tuzu ve USTALIK kullanılarak üretilir. İnce dilimlidir, 7 ince dilim mevcuttur.

Özel paketleme tekniği sayesinde uzun süre oda sıcaklığında saklanabilir. Açıldıktan sonra oda sıcaklığında 4 gün buzdolabında ise 7 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.  Bu süre zarfında sıcak ve rutubetli alandan kaçınılması iyi olacaktır. Ekmeklerimizde hiçbir katkı maddesi, koruyucu, kabartıcı, kıvam  artırıcı, tatlandırıcı veya renklendirici KULLANILMAZ. Tamamen katkısızdır.

Anadolu’da Frigler ve Hititlerce kullanılan Siyez Buğday’ı 10.000 yıldır bilinen en eski buğday türüdür. Bugünkü buğdayın atası olarak da bilinen Siyez Buğdayı 2n 14 kromozom yapısıyla genetik olarak en basit buğdaydır. Yapılan çalışmalarla Siyez Buğdayı’nın yüksek yağ içeriğine ve daha fazla sarı lutein oranına sahip olduğu ortaya konulmuştur.