MAYAKÖY KARABUĞDAY (GREÇKA) ÇİĞ

Ürün Özellikleri

Karabuğday (Greçka)  unu da yapılmasına rağmen tahıl değil kuzukulağıgiller familyasından bir bitkidir. Vegan ve Glütensiz beslenmeye uygundur.  KARABUĞDAYIMIZ ÇİĞDİR. Gluten duyarlılığı olanlar tarafındanda rahatça tüketilebilir. Karabuğday glüten içermez. Ari bir alanda paketlendiği için çölyak hastalarına uygundur.

Karabuğday Yüksek lif oranı ve yüksek besin değerine sahiptir. Kalorisi düşüktür 100 gr pişmiş karabuğdayın kalorisi yaklasık 90 kcal’dir. B vitamini açısından zengindir. Hafif aromalı pek de baskın olmayan tadı bulgura benzer. Mayaköy Karabuğday katkı ve koruyucu içermez.

Karabuğday bileşiminde lizin protein,diyet lif, vitamin ve mineral içermektedir. İyi dengelenmiş temel aminoasit dizilimi vardır. Bu yüzden karabuğdaydaki protein değeri çok yüksektir ve vücut tarafından çoğu kullanılabilir. Tohumunda bulunan fenolik asit, tokoferol ve bitki bileşikleri sayesinde karabuğday ile yapılan ürünlerin raf ömrü uzundur. Ekşi mayalı olmaları ise ilave bir raf ömrü kazandırır. Bayatlama süresini uzatır.

Karabuğday besinsel lif ve dirençli nişasta içeriğine sahip olduğu için vücutta yavaş yavaş sindirilir. Bu yüzden glisemik indeksi düşüktür ve uzun süre tokluk hissi verir. Karabuğdayda yağ oranı azdır.

Karabuğdayı pilav veya salata olarak tüketebileceğiniz gibi çeşitli yemeklerinize de ilave edebilirsiniz. Yoğurda, tarhana çorbasına, ekmek hamurunuza ilave edebilir,  bulgurla ve pirinçle yaptığınız tüm yemekleri greçka ile deneyebilirsiniz. Bebek, çocuk ve yaşlı beslenmesi için uygundur.

Ürün Detayı

KARABUĞDAY’IN PİŞİRİLMESİ

1 Su bardağı Karabuğday için 2 su bardağı ılık su gerekir.

Önce yarım çay kaşığı tuz ilave edilmiş su tencerede kaynatılır ve kaynayınca karabuğdaylar ilave edilir.

Çiğ karabuğday 20-25 dakikada pişerken kavrulmuş karabuğday 15-20 dakikada hazır olur.

Haşlanmış karabuğdayı pirinç veya bulgur yerine tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz.